A pincészet borbemutatása
Tüzes bazalton termett badacsonyi merlot, a vulkanikus termőhely mineralitásának és sajátosan kerek melegségének szép példája. Érett szeder, kék áfonya, magnóliavirág és finom dohány jellemzik gazdag illat- és ízvilágát, ami diszkréten fűszeres karakterrel egészül ki. Steakekhez, vadhúsokhoz, akár gyümölcsszósszal vagy vadas mártással is kitűnő, 15 fokon.
Érlelési információkTölgyfa hordós érlelés. A bort 2014. június 25-én palackozták. |
Hol vásárolható meg
Bakator Borkereskedés Kft. Göd, Szeremley Borház Kft. Badacsony
Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása
A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.