A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Merlot

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Badacsonyi Merlot 2009

Véleményünk szerint

A gránátszínű bor illatában elsőként a toastos, babéros jegyekre figyelünk fel, idővel azonban ezek mellé érlelt tónusú csipkebogyós, szamócás gyümölcsösség, valamint fűszerek, étcsokoládé sorakozik fel. A fejlettség foka a finoman megjelenő propoliszos asszociációkból is érezhető. Kóstoláskor egy közepes súlycsoportba sorolható szerkezet rajzolódik ki előttünk, ennél egy lépéssel előrébb járó alkohollal. A savak mennyisége közepes, a tanninok ezeknél határozottabban jelennek meg. Az ízvilág főként a fűszeres, dohányos asszociációkat állítja a középpontba. Fejlettséget mutató tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-04-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  14,5 %
 • Palackmennyiség

  14000
 • Ár

  3850 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Tüzes bazalton termett badacsonyi merlot, a vulkanikus termőhely mineralitásának és sajátosan kerek melegségének szép példája. Érett szeder, kék áfonya, magnóliavirág és finom dohány jellemzik gazdag illat- és ízvilágát, ami diszkréten fűszeres karakterrel egészül ki. Steakekhez, vadhúsokhoz, akár gyümölcsszósszal vagy vadas mártással is kitűnő, 15 fokon.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés. A bort 2014. június 25-én palackozták.

Hol vásárolható meg

Bakator Borkereskedés Kft. Göd, Szeremley Borház Kft. Badacsony

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!