A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Halas Furmint

Breitenbach Pince Halas Furmint 2009

Véleményünk szerint

Erősen érett tónusú, intenzív, sűrű illat aszalt gyümölcsökkel, pörkölt olajos magvakkal, petrolossággal. A korty vad, rusztikus. Szerkezetét a nagy test és a magasabb alkoholtartalom határozza meg, aromatikáját pedig elsősorban a pikáns, fűszeres ízek, amelyet csak fokoz egy erős, ásványos karakter. Az aszalt gyümölcsök, a narancshéj inkább a háttérbe húzódnak. Egyben sült malacot vagy sertéssültet kínálnánk hozzá, a bort is tartalmazó pecsenyelével.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-08-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  865
 • Ár

  1850-2150 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

A borból három hordónyi készült, alapanyaga a Lapis-dűlő délkeleti részéből származik, 1800 tőkéről. A tőkék életkora 40-58 év. Saját élesztővel erjedt. Két hordónyi száraz furmint és egy hordónyi késői szüretelésű és töppedt alapanyagot tartalmazó, élesztőhártya alatt érlelt furmint házasítása.

Érlelési információk

225 literes magyar tölgyfa hordóban érett 18 hónapig.

Hol vásárolható meg

Karaffa Borkereskedés, Filoxéra Bortéka, Gólyás Borház, Pohárszék, Kőbányai Bortár, Kézműves Borok Háza, Breitenbach Pince

Breitenbach Pince bemutatása

Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!