A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint

Árvay János Családi Pincészete Furmint 2009

Véleményünk szerint

Letisztult, szinte puritán karakterrel indít az illat, a levegőztetés hatására azonban folyamatosan nyitja citrusos, zöldfűszeres jegyeit, idővel pedig a manduláig is eljuthatunk felfedezőutunkon. Az alkoholérzet alacsonynak ható üdeségéhez kellemes, energikus savak, tiszta minerális, citrusos aromák társulnak, egy szinte német hangulatú egyensúlyt hozva létre a kortyban. A bor háttérbe húzódó komolysága a hosszú utóízben lóg csak ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-10-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Árvay János Családi Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Kóstolási jegyzék: Közép sárga szín, zöldes reflex-szel. Illatában körte, alma, citrusok, mazsola és marcipán jelenik meg. Ízében visszaköszönnek a friss gyümölcsök és a tokaji kőzetekből származó elmaradhatatlan sósság. Harmonikus, és könnyen fogyasztható akár önállóan, akár ételekkel párosítva. Mikor s mihez fogyasszuk? Grillezett ételekhez (hús, hal) vagy gerslis töltött káposztához. Palackozás dátuma: 2010. szeptember 1.

Érlelési információk

80%-ban tartályos, 20%-ban tölgyfahrodós érlelés.

Hol vásárolható meg

Veritas Borkereskedés, Árvay webshop (www.arvay.eu)

Árvay János Családi Pincészete bemutatása

Árvay János 2008. végén tért vissza családjával Rátkára, szülőfalujába, hogy minél inkább megismerhesse a környékbeli dűlőkről (Istenhegy, Padihegy, Középhegy, Meggyes) származó borok arcát, tulajdonságait. Jelenleg 22 hektárnyi termőterülettel rendelkeznek, és a 2009-es évjáratból származó borokkal jelennek meg újra a piacon - megújult címkével és arculattal.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!