A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sasso Bucato IGT

Russo Sasso Bucato IGT 2008

Véleményünk szerint

Élénk gyümölcsös illat a fahordó markáns, vaníliás megjelenésével. Ahogy levegőt kap a bor, kibontakozik belőle egy borsos, zöld fűszeres, paprikás vonal is. A korty érett, túlérett gyümölcsös ízeit átszövik a savak. A közepesnél kicsivel nagyobb testhez jelentős tannin- és alkoholtartalom is párosul. Bár több szerkezeti elemből is sok van benne, a karakán savak és a kisebb test miatt nem hat brutálisnak. A sűrű, lekváros gyümölcsösség mellett is van benne élet.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-01-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Toscana
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  19-25 euro
 • Fajtaösszetétel

  50% merlot
  50% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

A birtok közepén található egy elhanyagolt márványbarlang, amelyet Sassobucatónak neveznek. Innen kapta a nevét ez a merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból álló bor, amelyet 16 hónapig érleltünk francia barrique hordókban, majd nyolc hónapig palackban. A bor korábbi évjáratai már magas pontokat értek el Robert Parkernél, érmeket nyertek a Mundus Vini versenyen, valamint magasra értékelte őket több olasz borkalauz.

Érlelési információk

16 hónapig tölgyfa hordóban, majd 8 hónapig palackban érett.

Pinceidő

6-7 év

Hol vásárolható meg

Borkereskedések, éttermek.

Russo bemutatása

Az Azienda Agricola Russo Toszkána Maremma vidékének, Suvereto településének határában található, olyan domboldalakon, amelyekről közvetlenül látható a tenger és Elba szigete. A család immár a negyedik generáció óta művel szőlőt, de csak 1998-ban kezdtek palackozni, ezzel egyidejűleg emelve a borok minőségét. Ma hatféle bort készítenek: egy fehéret, a Pietrasca-t, három alap vöröset, a Ceppitaio-t, a Sassobucato-t és a Barbicone-t és két kiemelt vörös tételt: a Poggio Alle Vipere-t és a La Mandria del Pari-t. A borok neve e környező táj földrajzi elnevezéseiből származik. A pincészet nemcsak bortermeléssel foglalkozik, hanem sok olyan tevékenységgel is, amelyek hajdanán jellemzőek volt egy birtokra: állattartással, sózott, szárított húsáruk, sajt és kenyér előállításával, gyümölcs-, gabona- és zöldségtermesztéssel. Emiatt egyike a kevés önellátó farmnak. A fő tevékenység azonban a borhoz kapcsolóik. 14 hektáron termesztünk szőlőt, amelyből bort készítünk, ezt mi magunk értékesítjük. Ezen túl azonban vannak olajfáink, amelyek termését kézzel szüreteljük, majd szűrés nélkül, extra szűz olívaolajként értékesítjük. Hetven frisona tehenünk tejét a környékbeli sajtkészítők vásárolják fel.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!