A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Barbicone

Russo Barbicone 2008

Véleményünk szerint

A bor illatában az olajos magvakra - főleg dióra -, bogyós gyümölcsökre és vaníliára emlékeztető jegyek jól összebarátkoztak az évek folyamán, így mostanra egységet alkotnak. A kortyban a sűrű tanninszerkezet és az itt előtérbe kerülő hordós érlelésnek köszönhető izgalmas ízek alkotják az első benyomást. A gyümölcsaromák kissé háttérbe húzódnak, de így is megőrzik életerejüket, frissességüket. A test megfelelő alapot biztosít ennek a grandiózus kompozíciónak. Lecsengésével csokoládésan búcsúzik. Csak fokozódó bölcsességet várunk a további érlelésétől.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-11-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Toscana
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  8000
 • Ár

  19-23 euro
 • Fajtaösszetétel

  80% sangiovese
  20% colorino, ciliegiolo, giacomino

A pincészet borbemutatása

A bor nevét a termőhelyről kapta. 80%-ban sangioveséből készült, amelyet 20%-ban a borvidék egyéb jellegzetes, helyi fajtái egészítenek ki. Különlegesség, hogy ezeket öreg tőkékről szüretelik. A bor egy hónapig érlelik francia tölgyfahordóban, majd 18 hónapig palackban a piacra kerülés előtt. A bor illatában és ízében erdei gyümölcsök és fűszerek érezhetőek. Fogyasztását 20 fokon ajánlják, komolyabb előételek mellé, amelyeket vadakból, például a Toszkánára jellemző vaddisznóból készítettek.

Érlelési információk

12 hónap tölgyfahordós, majd 18 hónap palackos érlelés.

Pinceidő

6-7 év

Hol vásárolható meg

Borkereskedések, éttermek

Russo bemutatása

Az Azienda Agricola Russo Toszkána Maremma vidékének, Suvereto településének határában található, olyan domboldalakon, amelyekről közvetlenül látható a tenger és Elba szigete. A család immár a negyedik generáció óta művel szőlőt, de csak 1998-ban kezdtek palackozni, ezzel egyidejűleg emelve a borok minőségét. Ma hatféle bort készítenek: egy fehéret, a Pietrasca-t, három alap vöröset, a Ceppitaio-t, a Sassobucato-t és a Barbicone-t és két kiemelt vörös tételt: a Poggio Alle Vipere-t és a La Mandria del Pari-t. A borok neve e környező táj földrajzi elnevezéseiből származik. A pincészet nemcsak bortermeléssel foglalkozik, hanem sok olyan tevékenységgel is, amelyek hajdanán jellemzőek volt egy birtokra: állattartással, sózott, szárított húsáruk, sajt és kenyér előállításával, gyümölcs-, gabona- és zöldségtermesztéssel. Emiatt egyike a kevés önellátó farmnak. A fő tevékenység azonban a borhoz kapcsolóik. 14 hektáron termesztünk szőlőt, amelyből bort készítünk, ezt mi magunk értékesítjük. Ezen túl azonban vannak olajfáink, amelyek termését kézzel szüreteljük, majd szűrés nélkül, extra szűz olívaolajként értékesítjük. Hetven frisona tehenünk tejét a környékbeli sajtkészítők vásárolják fel.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!