A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Ceppitaio Val di Cornia DOC

Russo Ceppitaio Val di Cornia DOC 2009

Véleményünk szerint

Abszolút déli temperamentum, hiszen az elejétől érett gyümölcsökkel telt az illat, ahogy azonban levegőt kap, még vonzóbbá, ellenállhatatlanabbá válik, hála a meggyes, szilvás, aszalt cseresznyés jegyeknek. A kortyban is erőteljes a gyümölcsös ízvilág, amely még hatásosabb lesz a meglepően segítőkész savérzetnek köszönhetően. A tannin strukturát ad a bornak, az összkép mégis bársonyos és enyhén tüzes. A lecsengésben keserűcsokoládé. Áradó, mély, gyümölcsös vörösbor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-09-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Toscana
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  50000
 • Ár

  9-12 euro
 • Fajtaösszetétel

  50% sangiovese
  20% cabernet sauvignon
  20% merlot
  10% ciliegiolo, colorino, canaiolo

A pincészet borbemutatása

A Ceppitaio a pincészet alap vörösbora, egy házasítás, amely sangiovesére épül, amit ciliegiolo, merlot és cabernet sauvignon egészít ki. Ceppitaio egy, a birtokhoz közeli domb, ahol sok "ceppite", vadvirág és más növény terem egy nem művelt földterületen. Türkös, lilás színű, javasolt fogyasztási hőmérséklete 18 fok. Oscar minőség/Almanacco del Berebene díj, 2001-es ávjárat Díjazás a Guida al Vino Quotidiano Slow Food által, 2006-os, 2008-as évjárat

Érlelési információk

A bor négy hónapot töltött tartályban, kettőt három éves francia tölgyfahordóban és négy hónapot palackban a piacra kerülés előtt.

Pinceidő

4 év

Hol vásárolható meg

Borkereskedők, éttermek

Russo bemutatása

Az Azienda Agricola Russo Toszkána Maremma vidékének, Suvereto településének határában található, olyan domboldalakon, amelyekről közvetlenül látható a tenger és Elba szigete. A család immár a negyedik generáció óta művel szőlőt, de csak 1998-ban kezdtek palackozni, ezzel egyidejűleg emelve a borok minőségét. Ma hatféle bort készítenek: egy fehéret, a Pietrasca-t, három alap vöröset, a Ceppitaio-t, a Sassobucato-t és a Barbicone-t és két kiemelt vörös tételt: a Poggio Alle Vipere-t és a La Mandria del Pari-t. A borok neve e környező táj földrajzi elnevezéseiből származik. A pincészet nemcsak bortermeléssel foglalkozik, hanem sok olyan tevékenységgel is, amelyek hajdanán jellemzőek volt egy birtokra: állattartással, sózott, szárított húsáruk, sajt és kenyér előállításával, gyümölcs-, gabona- és zöldségtermesztéssel. Emiatt egyike a kevés önellátó farmnak. A fő tevékenység azonban a borhoz kapcsolóik. 14 hektáron termesztünk szőlőt, amelyből bort készítünk, ezt mi magunk értékesítjük. Ezen túl azonban vannak olajfáink, amelyek termését kézzel szüreteljük, majd szűrés nélkül, extra szűz olívaolajként értékesítjük. Hetven frisona tehenünk tejét a környékbeli sajtkészítők vásárolják fel.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!