A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pietrasca

Russo Pietrasca 2010

Véleményünk szerint

A halványsárga bor színébe zöldes reflexek vegyülnek. A pohárba szagolva zárt karakterű illatvilág fogad, amely jegyeiben visszafogottan vajra és fehér húsú őszibarackra emlékeztet. A kortyot egy kesernyés ízvilág vezeti, benne dió, mandula, mineralitás. A közepesnél könnyedebb test, a lágyabb savérzet és a közepes alkoholtartalom folytán jó kísérőnek tartjuk káposztás réteshez vagy palacsintához.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-10-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Toscana
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  8-10 euro
 • Fajtaösszetétel

  85% vermentino
  15% claret, chardonnay

A pincészet borbemutatása

A vermentinon alapuló fehér házasítás arról a tájról kapta a nevét, ahol a szőlő terem. Jegyeiben hűvös és gyümölcsös, ideális kísérő olyan halfogásokhoz mint a grillezett tintahal. Hűvös, 15 fokos fogyasztási hőmérsékletet javaslunk.

Érlelési információk

Négy hónap tartályos, majd piacra kerülés előtt kép hónap palackos érlelés.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Borkereskedések, éttermek.

Russo bemutatása

Az Azienda Agricola Russo Toszkána Maremma vidékének, Suvereto településének határában található, olyan domboldalakon, amelyekről közvetlenül látható a tenger és Elba szigete. A család immár a negyedik generáció óta művel szőlőt, de csak 1998-ban kezdtek palackozni, ezzel egyidejűleg emelve a borok minőségét. Ma hatféle bort készítenek: egy fehéret, a Pietrasca-t, három alap vöröset, a Ceppitaio-t, a Sassobucato-t és a Barbicone-t és két kiemelt vörös tételt: a Poggio Alle Vipere-t és a La Mandria del Pari-t. A borok neve e környező táj földrajzi elnevezéseiből származik. A pincészet nemcsak bortermeléssel foglalkozik, hanem sok olyan tevékenységgel is, amelyek hajdanán jellemzőek volt egy birtokra: állattartással, sózott, szárított húsáruk, sajt és kenyér előállításával, gyümölcs-, gabona- és zöldségtermesztéssel. Emiatt egyike a kevés önellátó farmnak. A fő tevékenység azonban a borhoz kapcsolóik. 14 hektáron termesztünk szőlőt, amelyből bort készítünk, ezt mi magunk értékesítjük. Ezen túl azonban vannak olajfáink, amelyek termését kézzel szüreteljük, majd szűrés nélkül, extra szűz olívaolajként értékesítjük. Hetven frisona tehenünk tejét a környékbeli sajtkészítők vásárolják fel.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!