A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauvignon Blanc

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Sauvignon Blanc 2008

Véleményünk szerint

Hagymahéj szín. Közepesen intenzív, behízelgő illat bodzaszörppel, málnával, fügével és – már ha van ilyen – egres ízű cukorkával. Ízben is az illatban már tapasztalt édeskés aromák köszönnek vissza. Jó arányú bor, a sav-test-alkohol elemek és a maradék cukor kerek érzetté állnak össze, amelyet közepesnél hosszabb utóíz követ. Üssünk össze hozzá egy finom zöldségfogást, például tejszínes zöldbabot baconnal, spárgát hollandi mártásban vagy pármai sonkában sült cikórifejeket. Mozart Varázsfuvolájához ideális bájital.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-02-16

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    13000
  • Ár

    800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% sauvignon blanc

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Reduktív módon

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Metro, CBA, pincészet

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!