A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc, 2012

Sabar Borház

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  1400
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon balnc
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Üde, közepes intenzitású illat, amelyben citrusokat, virágokat, zöld almát érzünk, a háttérben nektarinnal. A kortyot az élénk savak és az ezekhez tapadó citrusos, zöld fűszeres asszociációk teszik egyenessé. A test és a kompozícióba épülő alkohol nem fogja vissza a lendületet. Összképként így egy friss, szinte törékeny alkotás rajzolódik ki. Jól iható, és kifejezetten könnyen párosítható ételekhez, hiszen hozza a fajtához társuló elvárásokat.

A kóstolás dátuma: 2013-09-17

A pincészet borbemutatása

Bács-hegy déli fekvésű Feketebács-dűlőjében termett, erősen terméskorlátozott (1 kg/tőke) szőlőből készült. 50%-ban acéltartályos, 50%-ban fahordós érlelést kapott (prémium minőségű, 500 literes osztrák Stockinger hordó).

Érlelési információk

50%-ban tartályos, 50%-ban hordós érlelést kapott.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

Badacsonyi Bortár

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!