A pincészet borbemutatása
Friss, üde, ropogós, fajtajelleges bor, reduktív készítéstechnológiával. Egresre, bodzára, csalánra, citrusfélékre emlékeztető erőteljes illatjegyekkel. Ízében a tokaji mineralitás kiváló hírvivője. Gazdag savtartalma szép harmóniában van a fajta zamataival. Kitűnő partnere salátáknak, szárnyas és halételeknek, de önmagában fogyasztva is remek nyári szomjoltó bor.
Érlelési információkTartályos feldolgozás. 2014. március 28-án palackozva. |
Pinceidő1 év |
Hol vásárolható meg
Carpinus Borászat Kft.
Carpinus Borászat bemutatása
2014-ben induló, testvérek által alapított szakmai múlttal rendelkező családi pincészet. A borászat nevét a Gyertános dűlő nyomán kapta. Tokaj-hegyalján 5 ha területünk 5 különböző helyen, a Gyertyános, Lapis, Deák, Budaházi és Dereszla-dűlőkben helyezkednek el. Ha minden jól megy, hamarosan megjelenek az első boraink is.