A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Dandelion Skipper Balatoni Sauvignon Blanc

Canter Borház Dandelion Skipper Balatoni Sauvignon Blanc 2013

Véleményünk szerint

A halványsárga bor illata fokozatosan nyílva tárja elénk zöldalmás, füves, gyógynövényes, érő sárgadinnyés jegyeit. A könnyed test mellett markánsnak hat az élénk savérzet; az alkoholtartalom alacsony. A vezető szerkezeti elem elsősorban a citrusos, csalános ízasszociációkat tolja az előtérbe. Egyenes bor, amely felépítésénél fogva jól illik sült zöldségek, grillezett sajtok mellé.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  16000
 • Ár

  1360 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

A borcsalád legfiatalabb tagja a Pink rozé testvérboraként 2014-ben debütált. A Skipper azaz a Dandelion Balatoni Sauvignon Blanc a fajta eleganciáját, játékosságát és semmivel össze nem téveszthető üde, friss, kitárulkozó illatát ígéri és nyújtja. Minden alkalomra megfelelő választás, könnyed, fiatalos, „laza és ütős” bor. A dandelion: A “dandelion” szó a pitypang angol megfelelője. Miért e meghökkentő névválasztás? A növény a maga játékos könnyedségével, sokszínűségével méltó módon szimbolizálja azt az üzetetet, melyet borainkon keresztül szeretnénk fogyasztóink elé tárni. A Dandelion olyan, mint egy kedves, nyári emlék: vidám és felejthetetlen. Hányszor fújtuk gyermekkorunkban a pitypang ernyős magvait a messzeségbe és vajon, meddig követtük tekintetünkkel a pillekönnyű virágmagokat, míg el nem tűntek? Ez inspirálta borászainkat, akik ezért nem egyszerűen elkészítették, hanem megálmodták a Dandelion borokat. Palackokba zárták a frissességet, az üdeséget, hogy Önnek is része legyen a napsütötte lankák legjobb szőlővesszőiről származó nemes italnak.

Érlelési információk

Tartályos érlelés.

Hol vásárolható meg

Tesco, Metro, Spar, Auchan

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!