A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Siklósi Hárslevelű

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Siklósi Hárslevelű 2008

Véleményünk szerint

A bor illata túlérett, de nem buja, gyümölcsöktől, méhviasztól, vajtól és herbális jegyektől gazdag, a fel-felbukkanó mineralitás miatt igazán bele lehet bonyolódni. Kóstoláskor is a koncentrált alapanyagot érezzük, amelyben az illathoz képest nagyobb hangsúlyt kapnak a hordós aromák, például pirított, olajos magvakkal bővül a kép. Egyensúlyban lévő, lekerekedett savérzettel, kevés kesernyésséggel, hosszú lecsengéssel. Kínáljuk káposztás harcsához vagy libanoni galambpástétomhoz, de komoly férfias beszélgetésekhez is jó társaság.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-30

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  13000
 • Ár

  1000-1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Hárslevelű

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatban virágos, kései szüret jegyek keverednek, gazdag és intenzív. Sűrűn változik a pohárban, a virág-gyümölcs-krémesség hármasa. Kóstolva szamorodnira emlékeztető izgalmas érzés. A palackérettség szépen érződik rajta. Szép savgerinc, mely végigkíséri a kortyot. Hosszú vajas lecsengés.

Érlelési információk

Bogyózás után 1 éjszakán át történő héjon áztatás töppedt szemekkel. Kóracél tartályban történő érlelés, majd 1 év palackérlelés.

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

Corvinum, Pincészet

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!