A pincészet borbemutatása
Illatban virágos, kései szüret jegyek keverednek, gazdag és intenzív. Sűrűn változik a pohárban, a virág-gyümölcs-krémesség hármasa. Kóstolva szamorodnira emlékeztető izgalmas érzés. A palackérettség szépen érződik rajta. Szép savgerinc, mely végigkíséri a kortyot. Hosszú vajas lecsengés.
Érlelési információkBogyózás után 1 éjszakán át történő héjon áztatás töppedt szemekkel. Kóracél tartályban történő érlelés, majd 1 év palackérlelés. |
Pinceidő5-6 év |
Hol vásárolható meg
Corvinum, Pincészet
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.