A pincészet borbemutatása
2013-ban a hárslevelűt három szüreti időpontban szedtük, és ez nagyban befolyásolta az elkészült borok jellemzőit. A három szüreti időpontban szedett szőlőt és a belőlük készült bort is külön kezeltük, végül külön palackoztuk le. Érdekes megfigyelni, mennyi eltérést okozhat néhány hét eltérés.
Érlelési információkA bort hat hónapig érlelték tölgyfa hordóban, majd hat hónapig palackban. |
Pinceidő10 év |
Hol vásárolható meg
Bolyki Pincészet
Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Jöjjön el a Bolyki pincészetbe, ahol egyedülálló helyen, egy régi kőfejtőbe kivájt hagyományos tufapincében a hordók között kóstolhatja meg a kézműves borokat, összehasonlítva a különböző évjáratok jellegzetességeit. A borász személyesen mutatja be a régi kőfejtőt, a borkészítés technológiáját és a borokat, amihez bükki biosajtokat kóstolhatnak a borokhoz párosítva.