A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Bikavér - hordóminta

Vida Családi Borbirtok Szekszárdi Bikavér - hordóminta 2011

Véleményünk szerint

A bor illatát egy kiegyensúlyozott, egységbe kerekedő, fekete és piros ribizlis, szilvás, étcsokoládés, fűszeres világ határozza meg. A korty dinamikáját a lendületes savak és a közepes mennyiségű, még kevés palackos érlelést szükségessé tevő tannin alakítja ki. A test és az alkohol mennyisége nem kevés, mégsem fogják vissza az előbb említett szerkezeti elemeket, és engedik kiteljesedni a kortyot átható zamatos meggyet és más bogyós gyümölcsöket. A lecsengésben tűnik fel a bor tüzessége.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-04-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  6170
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  60% kékfrankos
  20% cabernet sauvignon
  10% kadarka
  10% merlot

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

A bor először tizenkét hónapig tartályban érett, majd a kiválasztott aránynak megfelelően már házasítva hat hónapra másod- és harmadtöltésű kis hordóba került. Tervezett forgalomba kerülés 2013 október (Jelenleg hat hónapos palacknyugalmi időszakát tölti, palackozva: 2013.április 5.).

Hol vásárolható meg

Még nem piacon lévő bor.

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!