A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Fúria

Petrény Winery Fúria 2005

Véleményünk szerint

Sötétbordó a bor színe, a perem pedig terrakottába hajlik. A pohárba szagolva egy olyan illatvilág bontakozik ki előttünk, amely hosszú palackos érlelésre utal, mindezt az avar és a gyümölcsök aszalt tónusa, valamint az egész illatvilág kereksége sugallja. A kortyot a még mindig határozott savak tartják, a tanninok jelenléte visszafogott. A szárított cseresznye és meggy mellett csokoládés, földes asszociációk is jönnek. Szépen érő, hosszú lecsengéssel búcsúzó bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  13,4 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Petrény Winery borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Fúria kivételes intenzitású tanninjai és savai három évig tomboltak hordóba zárva. Fegyverei már nem olyan élesek, és dühe is lecsillapodott annyira, hogy ma már egy vékony üvegfal is képes őt kordában tartani. Engedjük ki bátran a Fúriát a palackból, de várjuk felkészülten harcos támadását!

Érlelési információk

A dűlőszelektált, 30 hektoliter/hektáros terhelésű alapanyag válogatást követően került feldolgozásra. A bor érlelése 36 hónapig tartott 15-25 hektoliteres új ászok hordóban.

Petrény Winery bemutatása

A Petrény család nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg, közel 125 hektáron gazdálkodunk, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény. Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni. A bio-dinamikus művelésre való törekvés keretében területeink regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük. A borok fejlődését tradicionális tölgyfahordók és jó klímájú pince – a régió első kóser pincéje - segíti. Szeretnénk, hogy minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a borainkban rejtőző gyümölcs ízét és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött egyedi zamatát.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!