A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Kékfrankos

Tüske Pince Szekszárdi Kékfrankos 2012

Véleményünk szerint

Színe közepes intenzitású rubin. Illata alacsony intenzitású, benne túlérett meggy, enyhe likőrös jelleg. Füst, dohány, mák és eukaliptusz jutnak róla eszünkbe. A kortyban grafitosság, meggymagosság, kesernye, és a magas alkoholtartalomhoz méltó likőrösség (rumpuncsos jelleg), kis mákosság. Vékony testéhez jelentős hordós érlelési jegy párosul. A sav élénk, a tannin harapós. Karakteres bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-06-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  2200 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Tüske Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az évjárattól elvárt, tartalmas-komplex ízvilágú, intenzív illatú és finom savszerkezetű Kékfrankos a Baranya-völgyi dűlőből.

Érlelési információk

Tartályos 12 hó, tölgyfahordós érlelés 6 hó. Palackozva: 2014.05.

Pinceidő

2018-ig

Tüske Pince bemutatása

A tulajdonos, Halmai Csaba kertész végzettségű, tizenkét év üzemi szőlőtermesztési gyakorlat után 1994-től magánvállalkozó szőlész-bortermelő. A pincét a feleség nagyapjától örökölték, az ő neve volt Tüske. A kezdetben használt 4 ha részben saját telepítésű, részben nagyüzemtől örökölt ültetvényeket az elmúlt 10 év folyamán fokozatosan lecseréltük kisebb térállású, fajtailag-ökológiailag tömbösített ültetvényekre. A feldolgozó pince Szekszárd határában, az Istifángödri tanyasoron van. Az erjesztés 10-60 hektoliteres, saválló tartályokban történik, szükség esetén hűtve vagy fűtve. A vörösborok érlelését a löszpartba vájt, részben kitéglázatlan „lukpincékben”, fahordókban végzik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!