A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Merlot 125A

Tüske Pince Szekszárdi Merlot 125A 2012

Véleményünk szerint

Rubinszínű a poharunkban lévő bor, amelynek illatvilágát a fűszerek mellett meggyes, fekete cseresznyés és szilvás jegyek töltik ki. A közepes testtel és alkoholtartalommal bíró korty aromatikáját is érett tónusú, sötét bogyós gyümölcsök és fűszerek alakítják ki. A sav és a tannin mennyisége a közepest meghaladva strukturálttá teszi a kompozíciót, az utóíz étcsokoládét és teafüvet hagy a nyelvünkön.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,7 %
 • Palackmennyiség

  4600
 • Ár

  2000-2300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Tüske Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Malomoldal egy nyugati kitettségű domboldal. Itt a lejtő lankásabb, vízben, tápanyagban jobban ellátott részén az erre alkalmas Berl.xRip 125A alanyra oltattam a merlot-t. Ezen körülmények közt a termés és a belőle készült bor hamarabb érik, könnyedebb-lazább bor készül. A hordós érlelés is ehhez igazodik.

Érlelési információk

12 hónapos tartályos és 6 hónapos tölgyfa hordós érlelés, utóbbi 1200 literes másodtöltésű hordóban. A palackozásra 2014 júliusában került sor.

Pinceidő

1-2 év

Tüske Pince bemutatása

A tulajdonos, Halmai Csaba kertész végzettségű, tizenkét év üzemi szőlőtermesztési gyakorlat után 1994-től magánvállalkozó szőlész-bortermelő. A pincét a feleség nagyapjától örökölték, az ő neve volt Tüske. A kezdetben használt 4 ha részben saját telepítésű, részben nagyüzemtől örökölt ültetvényeket az elmúlt 10 év folyamán fokozatosan lecseréltük kisebb térállású, fajtailag-ökológiailag tömbösített ültetvényekre. A feldolgozó pince Szekszárd határában, az Istifángödri tanyasoron van. Az erjesztés 10-60 hektoliteres, saválló tartályokban történik, szükség esetén hűtve vagy fűtve. A vörösborok érlelését a löszpartba vájt, részben kitéglázatlan „lukpincékben”, fahordókban végzik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!