A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Cabernet Franc

Tüske Pince Szekszárdi Cabernet Franc 2011

Véleményünk szerint

A gránátszínű bor illatában élénken lépnek fel az édes tónusú meggyes, áfonyás jegyek. Kóstoláskor telt testtel, magas alkohollal és jelentős mennyiségű, a bornak struktúrát biztosító tanninokkal találkozunk. Az aromatika a korty első felében magas fokon érett, sötét bogyós gyümölcsöket idéz, míg a második felében és a lecsengésben már a hordós érlelés étcsokoládés asszociációi nyernek teret. A savak visszafogottnak hatnak, inkább a csersavak határozzák meg a bor irányát.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  15,0 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Tüske Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Baranya völgyében, a nyugati-délnyugati teraszokon 12 esztendős tőkéken termett a szőlő (1-1,2 kg/tő) egy időjárási szélsőségektől mentes évben. A fajta által megkívánt két és fél év (részben idősebb) fahordós érlelést kapta meg. Ebből kifolyólag a fajtára jellemző szedres és áfonyás íz- és illatvilágot megőrizte. Közepes test és koncentráció teszi könnyen fogyaszthatóvá.

Érlelési információk

28 hónap 5 hl-es első töltésű és 5 hl-es idősebb hordóban. Palackozva 2014 szeptemberében.

Pinceidő

2-3 év

Tüske Pince bemutatása

A tulajdonos, Halmai Csaba kertész végzettségű, tizenkét év üzemi szőlőtermesztési gyakorlat után 1994-től magánvállalkozó szőlész-bortermelő. A pincét a feleség nagyapjától örökölték, az ő neve volt Tüske. A kezdetben használt 4 ha részben saját telepítésű, részben nagyüzemtől örökölt ültetvényeket az elmúlt 10 év folyamán fokozatosan lecseréltük kisebb térállású, fajtailag-ökológiailag tömbösített ültetvényekre. A feldolgozó pince Szekszárd határában, az Istifángödri tanyasoron van. Az erjesztés 10-60 hektoliteres, saválló tartályokban történik, szükség esetén hűtve vagy fűtve. A vörösborok érlelését a löszpartba vájt, részben kitéglázatlan „lukpincékben”, fahordókban végzik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!