A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Franc 2008

Véleményünk szerint

Az elsőként feltűnő propoliszos, mézes asszociációk az átlagosnál hűvösebb évjáratra és a palackos érlelésre utalnak a pohárban; az illat központját ugyanakkor bogyós gyümölcsök és vanília adja, mindezeket kevés bőr és dohány kíséri. Kóstoláskor bár érezhető a tanninok jelenléte, ezek már a kompozícióba épülők. A test közepes súlyú, a savak lágy tónusúak, az alkoholérzet a közepesnél magasabb. Az aromatikát aszalt szilva, fekete cseresznye, étcsokoládé teszi gazdaggá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  3 663 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A cabernet franc a világban önállóan csak kevés helyen jelenik meg, hazánkban Villányban mutatja meg legszebb értékeit. Érett, egyensúlyos, jó tartású bor. Összetett illatában számtalan réteg fedezhető fel, érett gyümölcsösségét az illatos hordófűszerek (csokoládé, kapucsínó, dió, grillázs) színesítik. Jólesik, mint a melengető őszi napsütés.

Érlelési információk

A héjon erjesztés zárt tartályban történt 21-24 napig, 28-29 fokon, kezdeti nyílt, majd zárt körfejtéssel. Az almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk: 30% új, 30% 1 éves, 40% idősebb hordó. A bort 17 hónapig érleltük hordóban.

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!