A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szent Ilona Somlói Olaszrizling

Kreinbacher Birtok Szent Ilona Somlói Olaszrizling 2009

Véleményünk szerint

Mély citromsárga árnyalatot mutat ez a bor. Az illat intenzíven lép fel, karakterét elsősorban a hordós érlelés vajas és a palackos érlelés propoliszos jegyei határozzák meg, amelyek mögött azonban ott sorakoznak az érett, sárga húsú gyümölcsök. A kortyban folytatódik a mézes, karamelles, barackos aromatikai vonal, amely egy telt testből, magas alkoholból, krémes textúrából, közepes savérzetből felépülő szerkezettel párosul. Az erőteljes konstrukció lecsengése hosszú és enyhén kesernyés.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  14649
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Kreinbacher Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Heves, karakán, olajosan folyó olaszrizling, a végén a tipikus kesernyével. Tízhónapos érlelés 300-2000 literes hordóban. Finom tölgy, mandula és körte, Somló elmaradhatatlan gazdag ásványosságával.

Érlelési információk

A bort tölgyfa hordóban érlelték, majd 2010. augusztus 25-én palackozták.

Hol vásárolható meg

Somlói Borok Boltja

Kreinbacher Birtok bemutatása

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!