A pincészet borbemutatása
58 éves tőkékről készült a bor, történelmi első osztályú dűlőből. A dűlő talaja lösz. Nagyon meleg, teljesen déli kitettségű terület, vastag 15-20 méteres lösz borítja a piroxén dácitot. A dűlő része az egyik leghíresebb történelmi dűlőnek, ez a Mézes Mály.
Érlelési információkEgy évig érlelték Kádár hungary 500 literes light hordóban. 2014 októberében palackozták. |
Pinceidő5 év |
Breitenbach Pince bemutatása
Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.