A pincészet borbemutatása
A Lapis-dűlőben található tőkék 1976-os telepítésűek, a furmintklón a T85-ös. 300 literes magyar tölgyfa hordóban erjesztett és érlelt tétel. A fermentáció saját élesztő segítségével ment végbe. A bor másod- és harmadtöltésű hordóban érlelődött. Az érlelési idő másfél év volt. A maradék cukor 10 gramm/liter.
Érlelési információk300 literes magyar tölgyfa hordóban erjesztett és érlelt tétel. Az érlelési idő másfél év volt. |
Hol vásárolható meg
Breitenbach Pince
Breitenbach Pince bemutatása
Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.