A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Lapis 6

Breitenbach Pince Lapis 6 2007

Véleményünk szerint

Az aranysárga színt magára öltő bor illata közepes intenzitású, és mézes, fügés, reszelt almás, teafüves, ásványos jegyeket ötvöz. A korty aromatikája leköveti az illatot, kiegészülve egy kesernyés vonallal. Magas beltartalmánál és ennél visszafogottabb, közepes mennyiségű savérzeténél fogva krémes textúrájú a bor. Markáns, egyenes karakter, amely kevésbé a részleteivel, inkább az erejével hódít.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  1826
 • Ár

  3500-4000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

E bor elkészítéséhez egy száraz, nagyon jó évre volt szükség, amit 2007-ben meg is kaptunk. A fürtökön jelentős, 30%-os töppedés volt tapasztalható. Hagyományos kézi feldolgozás és szelekció. Saját élesztővel erjedt 225-300 literes hordókban. Egyszer volt fejtve, utána saját finomseprőn érlelve hat éven keresztül. 2013 augusztusában lett palackozva. Egy év palackos érlelés után kerül majd forgalomba. E bor létrehozása egy kísérlet volt az érlelési időre nézve.

Érlelési információk

Hat év hordós és egy év palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

Breitenbach Pince, Bodrogkisfalud

Breitenbach Pince bemutatása

Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!