A pincészet borbemutatása
E bor elkészítéséhez egy száraz, nagyon jó évre volt szükség, amit 2007-ben meg is kaptunk. A fürtökön jelentős, 30%-os töppedés volt tapasztalható. Hagyományos kézi feldolgozás és szelekció. Saját élesztővel erjedt 225-300 literes hordókban. Egyszer volt fejtve, utána saját finomseprőn érlelve hat éven keresztül. 2013 augusztusában lett palackozva. Egy év palackos érlelés után kerül majd forgalomba. E bor létrehozása egy kísérlet volt az érlelési időre nézve.
Érlelési információkHat év hordós és egy év palackos érlelés. |
Hol vásárolható meg
Breitenbach Pince, Bodrogkisfalud
Breitenbach Pince bemutatása
Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.