A pincészet borbemutatása
A bornak csak a harmadát érlelték négy hónapig tonneau hordókban, annak érdekében, hogy anélkül nyerjen támogatást a struktúrája, hogy elveszítené frissességét. A bor sűrűségével és ibolyás hangnemével tesz határozott benyomást. Az illat gazdag, mély és tiszta. Az érett piros bogyós gyümölcsök herbális jegyekkel és szilvával egyesülnek. Kitűnően megjeleníti a fajtakaraktert, bársonyos, lágy tanninokkal és egyensúllyal kiegészítve.
Érlelési információkA bor 30%-át négy hónapig érlelték hordóban, majd a további 70%-kal összesen nyolc hónapig tartályban. A piacra lépés előtt négy hónap palackos érlelésre került sor. |
Pinceidő4-5 év |
Hol vásárolható meg
www.carusoeminini.it/ecommerce/
Caruso & Minini bemutatása
A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.