A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Furmint Lapis

Királyudvar Tokaji Furmint Lapis 2006

Véleményünk szerint

A túláradó és lehengerlő illat birsalmára, citrusokra, vaníliára, alig pirított karamellre, narancsvirágmézre emlékeztet. Idővel pedig a kelyhet betölti egy, szinte fizikailag érezhető, puha, barackos illatfelhő. Ízben egy finoman kimunkált hófehér csipkelegyezőre emlékeztet, hiszen a visszafogottabb savérzet és az üde ízjegyek miatt kicsit naivabbnak hat, mint az illat. Olvassunk hozzá Rilke verseket, vagy fogyasszuk borban párolt körtével és gyömbéres kaláccsal tálalt nyúlcombbal! Már kóstoltuk 2008.04.30-án: Ha beleszagolsz ebbe a borba, utána automatikus kinyújtóztatod tagjaidat, mert érzed, hogy itt nincs helye a kapkodásnak. Gazdag tokaji illat aszalt gyümölcsökkel és olajos magvakkal. Édes bor. Kóstolva egy selymes textúrát érzel a szádban, a standard barack jegyek mellett zöld tea és citromfű teszi izgalmasabbá a dolgokat. Tipikus \\\\\\\"szerencsések vagyunk, hogy ebbe az országba születtünk bor\\\\\\\". Könyvként egy számunkra komoly ember naplóját vagy feljegyzéseit, zeneként lassú R&B-t, ételként pedig kevésbé édes gyümölcsalapú desszertet javaslunk.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-01-18

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    2000
  • Ár

    2700
  • Fajtaösszetétel

    80% furmint
    20% hárslevelű

Királyudvar borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Klasszikus késői szüretelésű furmint a 2006-os évjáratból, felemelő édességgel és ásványossággal, citrusos jegyeket hoz magával.

Érlelési információk

6 hónapon át 5 hl hordóban érlelődött.

Pinceidő

30 év

Hol vásárolható meg

Terroir Club

Királyudvar bemutatása

Az 1997-ben alapított Királyudvar az első butik borászat volt Tokaj-Hegyalján. A tarcali székhelyű pincészet története a 16. századik nyúlik vissza, jenlegi tulajdonosa, Anthony Hwang azonban csak 1997-ben karolta fel. A birtokhoz ma 75 hektárnyi szőlőterület tartozik, ezek a Percze, a Nyúlászó, a Betsek, a Lapis, a Henye, a Suba, és a Danczka dűlőkben fekszenek. A birtok 15 hektáron elismerten bio, biodinamikus műveléssel gazdálkodik, és a szőlőfeldolgozás, borkészítés során is mellőzi a vegyszereket.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!