A pincészet borbemutatása
Az alapbort a Nyulászó- és a Szent Tamás-parcellákról szüretelt furmint adta. Az aszúszemek a mádi Dancka-dűlőről lettek összegyűjtve. Az aszúszemeket 24 órán keresztül áztattuk a még erjedésben lévő alapborban, majd ezután került sor a préselésre. Nagyon hosszú ideig, nagyon lassan erjedt a bor, alacsony végső alkoholtartalommal (9,0%). Nagyon komoly, de csiszolt savak egyensúlyozzák a 209 gr/l maradék cukrot az aszúborunkban. Fiatal, szép gyümölcsös aszú.
Érlelési információkA bor két éven át érett 210 literes, erdőbényei, light pörkölésű hordóban, majd a piacra kerülés előtt egy évet a palackban. |
Pinceidő0-25 év |
Hol vásárolható meg
Terroir Club, Radovin
Pelle Pince bemutatása
2007-ben szüreteltük első évjáratunkat, és azóta is folyamatosan keressük Tokaj-hegyalja, és azon belül a mádi termőterületek által mutatott termőhelyi sajátosságokat.A száraz alapboron (birtokboron) felül a száraz boroknál dűlőszelektált furmint tételeket készítünk a jobb évjáratokban, a kései szüretelésű Zsófia Cuvée 2007 óta minden évben elkészül és komoly sikereket arat rangos borversenyeken. A jobban aszúsodó években aszúbort is készítünk. Minőségi, kézműves szemlélettel készülő borokat szeretjük, amiket magunk is szívesen fogyasztunk.