A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Aszú 6 Puttonyos

Pelle Pince Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2008

Véleményünk szerint

Töménysége mellett is kifejezetten frissnek hat ez a mézes, virágos, citrusos, aszalt kajszis jegyeket egységbe foglaló illat. Annak ellenére, hogy most ez az üde hangulat a meghatározó, érezhető, hogy még rengeteg erő és tartalom húzódik az érzékelési szint alatt, a még felfejtetlen rétegek miatt komoly potenciált ígér az illat. Átható és vastag korty, a jelentős cukortól és aromagazdagságtól bársonyos textúrát a citrusos ízekkel eggyé váló savak szúrják át. Masszív felépítése ellenére is légiesnek ható bor. Ilyen az, amikor a nagyság lenyűgöz és felüdít.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-04-03

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  9.0 %
 • Palackmennyiség

  209
 • Ár

  12900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  60% furmint
  35% hárslevelű
  5% sárga muskotály

Pelle Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az alapbort a Nyulászó- és a Szent Tamás-parcellákról szüretelt furmint adta. Az aszúszemek a mádi Dancka-dűlőről lettek összegyűjtve. Az aszúszemeket 24 órán keresztül áztattuk a még erjedésben lévő alapborban, majd ezután került sor a préselésre. Nagyon hosszú ideig, nagyon lassan erjedt a bor, alacsony végső alkoholtartalommal (9,0%). Nagyon komoly, de csiszolt savak egyensúlyozzák a 209 gr/l maradék cukrot az aszúborunkban. Fiatal, szép gyümölcsös aszú.

Érlelési információk

A bor két éven át érett 210 literes, erdőbényei, light pörkölésű hordóban, majd a piacra kerülés előtt egy évet a palackban.

Pinceidő

0-25 év

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Radovin

Pelle Pince bemutatása

2007-ben szüreteltük első évjáratunkat, és azóta is folyamatosan keressük Tokaj-hegyalja, és azon belül a mádi termőterületek által mutatott termőhelyi sajátosságokat.A száraz alapboron (birtokboron) felül a száraz boroknál dűlőszelektált furmint tételeket készítünk a jobb évjáratokban, a kései szüretelésű Zsófia Cuvée 2007 óta minden évben elkészül és komoly sikereket arat rangos borversenyeken. A jobban aszúsodó években aszúbort is készítünk. Minőségi, kézműves szemlélettel készülő borokat szeretjük, amiket magunk is szívesen fogyasztunk.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!