A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Főbor

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Tokaji Főbor 2006

Véleményünk szerint

Első szippantásra csak úgy árad az a hihetetlen sűrű karamella, az ember legszívesebben beleharapna. Grillázs, pirított mandula, aranymazsolás édesség. Selymesen kavarog, mintha egy frissen sült brióson olvadozna a kanyargó tejszínes vaj. Kandírozott gyümölcsök, marcipán, hosszú, szárított almás lecsengéssel. Végtelenül komplex, intenzív, savainak köszönhetően még mindig van benne lendület!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2019-05-09

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    11 %
  • Palackmennyiség

    1607
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    75 % hárslevelű
    20 % furmint
    5 % sárgamuskotály

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!