A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Főbor

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Tokaji Főbor 2007

Véleményünk szerint

Amikor az orrunkat először a pohárba dugjuk, dús és érett barackot látunk képzeletben magunk előtt. Később szélesedik a kép, ahogy a keleti fűszerek, az aszalt gyümölcsök, az ananász és a citrusok sorra előbukkannak. A vastag, sokrétű, de diszkrét illat után kóstoláskor egy rock sztár erejével csap a húrokba a bor. Hangerő és tisztaság. A borban jelenlévő savak és gazdag aromák szolgálnak ellenpólusként a jelentős mennyiségű maradék cukornak. Buzog benne az életerő. Desszert önmagában.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-02

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    1538
  • Ár

    9345 Ft
  • Fajtaösszetétel

    80 % furmint
    20 % hárslevelű

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor 181 gramm/liter maradék cukortartalommal bír.

Érlelési információk

4 hl-es, harmadik töltésű fahordókban hat hónapon át

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Monarchia Borkereskedés

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!