A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Furmint Bűvös Késői Szüretelésű

Kvaszinger Borászat Tokaji Furmint Bűvös Késői Szüretelésű 2011

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva sűrű, birsalmás, sárgabaracklekváros, fahéjas jegyeket érzünk, majd ahogy levegőt kap a bor, egyre erőteljesebben előrelép a mézesség is. A kortyot az illat hangulatának megfelelő mézes, propoliszos, fűszeres ízek töltik ki, mögöttük kellő koncentrációt biztosít a test és a maradék cukor. A savak jelenléte visszafogott, így összességében a gazdag aromatika és az édesség bizonyul meghatározónak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-05-23

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  10.5 %
 • Palackmennyiség

  1800
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Kvaszinger Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Késői szüretelésű borunk alapanyaga 25-26 mustfokkal került szüretelésre. A borra jellemző a rendkívül magas cukortartalom, melyet szépen kiegészít savtartalma, gyümölcsössége és frissessége. Ízében és illatában aszalt gyümölcsök jegyei fedezhetőek fel. Fogyasztását süteményekhez desszertborként ajánljuk. TERMŐHELY: Késői szüretelésű furmintunk alapanyaga a Szegilong határában lévő Hatalos-dűlőről származik. A Hatalos-dűlőben található családi birtokunk legnagyobb egybefüggő területe, mely délkeleti fekvése, meredek dőlésszöge, valamint ásványokban gazdag talaja miatt magas minőségű borok előállítására alkalmas. Az ültetvény mérete 3 ha. Telepítés ideje: 1998. Művelésmód: középmagas kordon. Térállás: 3 méteres sortávolság és 1 méteres tőtávolság. BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: A magas minőségű szőlő értékeit megőrizve hagyományos eljárással készítjük borainkat. A szüret két ütemben történik borászatunknál. Október közepén a száraz borok alapanyagai kerülnek leszedésre, és ekkor 1-2 fürtöt hagyunk a tőkéken, melyeket később, novemberben szedünk le a késői szüretelésű borok alapanyagaként. A zúzás-bogyózás után 12 órás áztatás következik, hogy az aszúsodott szemekből minél több cukor, íz- és aromaanyag szabadulhasson fel. A kíméletes préselés után a mustot tölgyfa hordókban erjesztjük, és 4-5 hónapig érleljük.

Érlelési információk

A bor négyéves tölgyfa hordóban erjedt és érlelődött négy hónapig, majd egy év palackos érlelés következett.

Hol vásárolható meg

Boráruda, Dolce vita bor és delikát, Sarki spájz, Borkápolna

Kvaszinger Borászat bemutatása

Családunk jelenleg több mint 5 hektáron gazdálkodik. Fő termesztett fajta a furmint, mely a Hatalos dűlőben található. A furmint mellett kis mennyiségben termesztünk hárslevelűt és zétát, valamint egy új telepítésű sárgamuskotály ültetvénnyel rendelkezünk a Meszes dűlőben. A borászat központja Olaszliszkán lévő családi házunk, ahol borospincénk is található. Borászatunkról elmondható, hogy kézműves borászat, mivel borainkat hagyományos technológiával, és kis tételszámban készítjük. Mind a szőlőtermesztés mind a borászat terén a kiváló minőség előállítására törekszünk, mivel fontos számunkra, hogy termékeink ne az olcsó tömegtermékek kategóriájába, hanem az egyediségre törekvő, magas minőségi kategóriájú borok közé tartozzanak, elérhető áron.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!