A pincészet borbemutatása
Késői szüretelésű borunk alapanyaga 25-26 mustfokkal került szüretelésre. A borra jellemző a rendkívül magas cukortartalom, melyet szépen kiegészít savtartalma, gyümölcsössége és frissessége. Ízében és illatában aszalt gyümölcsök jegyei fedezhetőek fel. Fogyasztását süteményekhez desszertborként ajánljuk. TERMŐHELY: Késői szüretelésű furmintunk alapanyaga a Szegilong határában lévő Hatalos-dűlőről származik. A Hatalos-dűlőben található családi birtokunk legnagyobb egybefüggő területe, mely délkeleti fekvése, meredek dőlésszöge, valamint ásványokban gazdag talaja miatt magas minőségű borok előállítására alkalmas. Az ültetvény mérete 3 ha. Telepítés ideje: 1998. Művelésmód: középmagas kordon. Térállás: 3 méteres sortávolság és 1 méteres tőtávolság. BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: A magas minőségű szőlő értékeit megőrizve hagyományos eljárással készítjük borainkat. A szüret két ütemben történik borászatunknál. Október közepén a száraz borok alapanyagai kerülnek leszedésre, és ekkor 1-2 fürtöt hagyunk a tőkéken, melyeket később, novemberben szedünk le a késői szüretelésű borok alapanyagaként. A zúzás-bogyózás után 12 órás áztatás következik, hogy az aszúsodott szemekből minél több cukor, íz- és aromaanyag szabadulhasson fel. A kíméletes préselés után a mustot tölgyfa hordókban erjesztjük, és 4-5 hónapig érleljük.
Érlelési információkA bor négyéves tölgyfa hordóban erjedt és érlelődött négy hónapig, majd egy év palackos érlelés következett. |
Hol vásárolható meg
Boráruda, Dolce vita bor és delikát, Sarki spájz, Borkápolna
Kvaszinger Borászat bemutatása
Családunk jelenleg több mint 5 hektáron gazdálkodik. Fő termesztett fajta a furmint, mely a Hatalos dűlőben található. A furmint mellett kis mennyiségben termesztünk hárslevelűt és zétát, valamint egy új telepítésű sárgamuskotály ültetvénnyel rendelkezünk a Meszes dűlőben. A borászat központja Olaszliszkán lévő családi házunk, ahol borospincénk is található. Borászatunkról elmondható, hogy kézműves borászat, mivel borainkat hagyományos technológiával, és kis tételszámban készítjük. Mind a szőlőtermesztés mind a borászat terén a kiváló minőség előállítására törekszünk, mivel fontos számunkra, hogy termékeink ne az olcsó tömegtermékek kategóriájába, hanem az egyediségre törekvő, magas minőségi kategóriájú borok közé tartozzanak, elérhető áron.