A pincészet borbemutatása
A 2010-es évjáratról sokan leírták már, hogy egy igen rossz évjárat volt. A rengeteg eső megviselte a szőlőt, és a növényvédelem is nehéz volt, de nem lehetetlen. A szüret időpontját ki kellett tolni egészen október végéig, mert nem lehetett kimenni a szőlőbe a nagy sár és az esős idő miatt. A cukorfokkal nem volt gond, és a termés is egészséges volt. Pontosabban, sok fürt elindult az aszúsodás útján, ezért gondosan szét kellett válogatni az ép fürtöket a szüretkor. A feldolgozás után fahordós érlelést kapott a bor, és hogy meg lehessen szelídíteni a savakat és a magas alkohol is belesimuljon az ízbe, sokáig kellett érlelni benne.
Érlelési információkA bor 17 hónapot töltött tölgyfa hordóban és 7 hónapot palackban. |
Hol vásárolható meg
Budai Borszalon, Borfalu-Bortéka, Vinoar, Jedermann, Wekerle Bortár