A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Páros

Pelle Pince Tokaji Páros 2011

Véleményünk szerint

A bor kifejező illata mézes, citrusos, sültalmás, mandarinos asszociációkat ébreszt bennünk. Kóstoláskor érezzük, a közepes testtel és alkoholtartalommal rendelkező borban rendelkezésre állnak a savak és a mineralitás. E két szerkezeti elem a korty közepéig uralja a kompozíciót, ezt követően - főleg a lecsengésben - a hordós érlelés pörkölési jegyei veszik át a karmesteri pálcát. Sült császárt tálalnánk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-04-16

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.6 %
 • Palackmennyiség

  1100
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  70% hárslevelű
  30% furmint

Pelle Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Szent Tamás-dűlőből szüreteltük a hárslevelű-, a Király-dűlőből a furminttételeket. Másodtöltésű Trust hordókban külön-külön erjedtek a tételek, majd palackozás előtt lettek házasítva. A Pelle Pince egyik alapbora lett a Tokaji Páros 2011-ben.

Érlelési információk

A bor 300 literes, enyhe pörkölésű Trust hordóban érett. A piacra lépés előtt öthónapos palackos érlelésre került sor.

Pinceidő

0-3 év

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Radovin

Pelle Pince bemutatása

2007-ben szüreteltük első évjáratunkat, és azóta is folyamatosan keressük Tokaj-hegyalja, és azon belül a mádi termőterületek által mutatott termőhelyi sajátosságokat.A száraz alapboron (birtokboron) felül a száraz boroknál dűlőszelektált furmint tételeket készítünk a jobb évjáratokban, a kései szüretelésű Zsófia Cuvée 2007 óta minden évben elkészül és komoly sikereket arat rangos borversenyeken. A jobban aszúsodó években aszúbort is készítünk. Minőségi, kézműves szemlélettel készülő borokat szeretjük, amiket magunk is szívesen fogyasztunk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!