A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Sárgamuskotály

Béres Szőlőbirtok és Pincészet Tokaji Sárgamuskotály 2009

Véleményünk szerint

E bor esetében egy lágyabb, simulékonyabb muskotályillattal találkozunk, köszönhetően annak, hogy a rózsás, ibolyás, orgonás jegyekhez - amelyek egyébként a szárazpróbánál érik el csúcspontjukat - egy körtés, fehér húsú őszibarackos, mandulás világ csatlakozik. A lendületes savak, a citromos, zöld fűszeres aromák fiatalosabbá, ropogósabbá teszik a kortyot, mint ahogy azt az illat alapján gondoltuk volna. Forró zöldségkrémleveshez vagy hideg húspástétomhoz kínálnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-10-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  11000
 • Ár

  1600-1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

A pincészet borbemutatása

A sárga muskotály intenzív, parfümös illatával ejti rabul fogyasztóját. Illatában bodza- és szőlővirágtónusok mutatkoznak meg, ízében déligyümölcsök, citrusos jegyek dominálnak. Friss, elegáns savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik. A bor határozottan muskotályos jellegű, ugyanakkor markánsan tokaji. Valódi bukébor. Kiváló aperitif lehet, jól fogyasztható zöld fűszeres fehér natúrsültekhez, de akár étel nélkül is kellemes kísérője baráti beszélgetéseknek.

Érlelési információk

Tartályos érlelés

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas és a hipermarketek: Spar, Interspar, Cora, Auchan

Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!