A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Szamorodni

Hímesudvar Tokaji Szamorodni 2006

Véleményünk szerint

A bor intenzív illata attraktív fellépésű, benne szépen összekerekedett az aszalt sárgabarack, a datolya, a dohány, a dió és a fűszerek. A korty olyan, akár egy felkiáltójel, hála a belőle előtörő határozott savérzetnek. A gyümölcsös ízek mellett füstös asszociációk támadnak fel; a test és az alkohol közepes súlyúnak érezhető, bár ezek erejét tompíthatja a karakteres savgerinc is. Lecsengését fahéj és szegfűszeg itatja át.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-01-17

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    1590
  • Ár

    2490 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

A pincészet borbemutatása

A furmintunk aszúsodott bogyókat tartalmazó fürtjeit válogatás után dolgoztuk fel, majd a mustot 4 éves szerednyei hordóban erjesztettük. Később közel 2 évig pihent a hordókban, majd hosszas palackos érlelés következett, mialatt lassan kialakultak a száraz szamorodni jellegzetes vonásai.

Érlelési információk

Másfél év tölgyfa hordós és fél év tartályos érlelés, majd a piacra kerülés előtt négy év palackos érlelés.

Pinceidő

8-10 év

Hol vásárolható meg

Hímesudvar, 3910, Tokaj, Bem út 2. www.himesudvar.hu

Hímesudvar bemutatása

Családunk közel 30 éve foglalkozik tokaji szőlőműveléssel és borkészítéssel. Jelenleg 3 ha területről szüretelünk, ami 15 000-20 000 palack finom tokaji bort jelent kis tételekben (1500-4000 palack/fajta), melyeket sorszámozott címkével hozunk forgalomba. Pincészetünk a borvidék névadó településén, Tokaj óvárosában, az egykor „borkereskedők utcája”-ként emlegetett Bem út 2. szám alatt található (a főtértől 2 perces sétával elérhető). Az épületet több mint 500 éve Szapolyai János erdélyi vajda, majd Magyarország királya olasz mesterekkel építtette és vadászházként használta.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!