A pincészet borbemutatása
A furmintunk aszúsodott bogyókat tartalmazó fürtjeit válogatás után dolgoztuk fel, majd a mustot 4 éves szerednyei hordóban erjesztettük. Később közel 2 évig pihent a hordókban, majd hosszas palackos érlelés következett, mialatt lassan kialakultak a száraz szamorodni jellegzetes vonásai.
Érlelési információkMásfél év tölgyfa hordós és fél év tartályos érlelés, majd a piacra kerülés előtt négy év palackos érlelés. |
Pinceidő8-10 év |
Hol vásárolható meg
Hímesudvar, 3910, Tokaj, Bem út 2. www.himesudvar.hu
Hímesudvar bemutatása
Családunk közel 30 éve foglalkozik tokaji szőlőműveléssel és borkészítéssel. Jelenleg 3 ha területről szüretelünk, ami 15 000-20 000 palack finom tokaji bort jelent kis tételekben (1500-4000 palack/fajta), melyeket sorszámozott címkével hozunk forgalomba. Pincészetünk a borvidék névadó településén, Tokaj óvárosában, az egykor „borkereskedők utcája”-ként emlegetett Bem út 2. szám alatt található (a főtértől 2 perces sétával elérhető). Az épületet több mint 500 éve Szapolyai János erdélyi vajda, majd Magyarország királya olasz mesterekkel építtette és vadászházként használta.