A pincészet borbemutatása
Illatban és ízvilágban a furmint gyümölcsösségét és mineralitását hozza. Kóstoláskor friss, élénk, vibráló savak adnak testet a bornak, a részbeni hordós fermentáció és érlelés aromája is megjelenik a háttérben. 2010 hűvös tavasszal kezdődött. A virágzás optimális körülmények között zajlott, de a nyár sok esőt hozott. Az optimális októberi érésnek köszönhetően harmonikus bor született az évjárat tipikus, gyümölcsös jellegével.
Érlelési információk20%-ban 220 and 300 literes tölgyfahordókban érett 4 hónapig a bor, 80%-ban pedig saválló acéltartályban töltött ugyanennyi időt. |
Pinceidő3-4 év |
Patricius Borház bemutatása
A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett elhivatottsága hívta életre. A család felmenői anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Tokaj-hegyalján. A 85 hektáros termőterület Tokaj-hegyalja legjobb területein, 7 dűlőben helyezkedik el. A dűlők gazdag karaktere nyomonkövethető a Patricius borokban is, egyedivé téve komplex ízvilágukat. Bodrogkisfaludon, a Várhegy - dűlőben épült fel az új pincészet az egykori uradalmi présház megőrzésével és felújtásával. A 200 éves, eredetileg klasszicista stílusban épült borház a környék szimbólumává vált, a minőség megőrzésének jelképe. Építészeti és technológiai megoldásai lehetővé teszik a szőlő legkíméletesebb feldolgozását a gravitációs rendszer segítségével. A Tokaj Renaissance tagja.