A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Törley Chardonnay Brut

Törley Pezsgőpincészet Törley Chardonnay Brut 2011

Véleményünk szerint

Élénk, citromsárga színt mutat a pezsgő, amelynek almára és ananászra emlékeztető édes tónusú illata intenzíven lép elő a pohárból. Kóstoláskor a buborékok erőteljes jelenlétét érezzük, az ízvilág gyógynövényeket, citrusokat idéz, és élesztősség is felfedezhető benne. A test könnyed, az alkohol a műfajhoz illően alacsony. A savak karcsúnak, erőteljesnek hatnak, a buborékok mellett ők határozzák meg a tétel karakterét.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-12-16

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  3249-3999 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Törley Pezsgőpincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ez a pezsgő 100% chardonnay szőlőfajtából készült, melyet az Etyek-Budai borvidék legjobb területeiről válogattunk. Fineszes illatában szépen jelennek meg a hosszú érlelésből eredő finom tósztos jegyek, de jól érezhető a chardonnay szőlőfajta tiszta és érett gyümölcsössége is. Az apró buborékok szűnni nem akaró áramlása teszi igazán elegánssá e chardonnay-t. Szájban vibráló, ahol az üde savtartalom kiváló egyensúlyban van a likőrözés során hozzáadott csekély cukortartalommal. Zamatos, delikátos pezsgő ízek sokaságával és egy közepesen hosszú világos, élesztős utóízzel.

Érlelési információk

Méthode traditionnelle eljárással készített pezsgő 2-2,5 éves palackos erjesztéssel és érleléssel. 2014 januárjában palackozták.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Tesco, Auchan, Metro, CBA, Interspar

Törley Pezsgőpincészet bemutatása

A Törley Pezsgőpincészet 1882 óta folyamatosan a magyar pezsgőpiac meghatározó résztvevője. Egyedülálló módon három féle technológiával évente 21 millió palack pezsgőt állít elő. A piacvezető magyar pozíciója mellett, számos európai országban meghatározó szereplője a piacnak. Magyar és nemzetközi versenyeken termékeivel eredményesen szerepel. Jelmondata az alapító Törley József nyomán: „Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!