A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tricollis fehér

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Tricollis fehér 2011

Véleményünk szerint

Lassan indul, levegőztetéssel azonban az érett, gyümölcsös jegyektől telt illat közepes intenzitásúvá válik, benne ananász, sárgabarack és körte. Kóstoláskor úgy találjuk, előbb az életteli savak állnak az előtérben, maguk mögé utasítva a gyümölcsös ízeket, és feszessé téve az összképet, az utóízben azonban fordul a kocka, és inkább a kerekség válik meghatározóvá. Arányos a közepes test és alkoholtartalom.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  75000
 • Ár

  1720 Ft
 • Fajtaösszetétel

  40% olaszrizling
  40% rajnai rizling
  20% fűszeres tramini

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Tricollis olyan fehérbor, amely felvonultatja a borvidék legjellemzőbb fajtáit: alapja az olaszrizling, amit rajnai rizling egészít ki. Ezt a jó savszerkezetű bort színesíti a tramini. Az elkészült bor üde halványzöld színű. Illata élénk és tiszta. A rizlingekre jellemző citrusos illatok mellé társul a tramini virágos és trópusi gyümölcsös aromakészlete. Ízében - illatjegyeivel párhuzamban - leginkább fehér húsú gyümölcsök dominálnak.

Érlelési információk

Irányított erjesztés, tartályos feldolgozás és érlelés.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!