A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Sauvignon Premium

Ruppert Borház Villányi Cabernet Sauvignon Premium 2011

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illatában intenzíven lép fel a meggyből, szilvából, fekete ribiszkéből és más sötét bogyós gyümölcsből, valamint fűszerekből felépülő, kifejező illatvilág. A telt test, integrált tanninok és magas alkoholtartalom mellett is élénknek és zamatosnak hat a korty, hála a kompozíciót megtartó savaknak és az illattal párhuzamos, gazdag ízvilágnak. Testes, de mégis életteli bor, amelyet szívesen kóstolnánk újra néhány év palackos érlelés után.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-04-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  4400
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Ruppert Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Gránátvörös színű, ízében áfonya, aszalt szilva, vanília, cédrus és szeder jelenik meg. Igen sokrétű bor. A hosszú újfahordós érlelés alatt finoman megjelentek másodlagos aromák is mint a dohány és a csokoládé. A hátcímkén: „Ha kihoznak a sodrodból, számolj el tízig./Ha felfedezed kedvesed hibáit, hallgasd el./Ha egy jó bort iszol, beszélj róla!”

Érlelési információk

A bor 20 hónapig érett 225 literes barrique hordóban, amelynek 45%-a új fahordó volt. A bort 2014 decemberében palackozták.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

A pincészetnél.

Ruppert Borház bemutatása

A Ruppert Szőlőbirtok és Pincészet, mint családi vállalkozás, 2002-ben indult el útján, 27 hektárnyi saját telepítésű szőlővel, a villányi borvidék nyugati részén. Az a hitvallásunk a borászatról, hogy természetes íz világú, harmonikus, hibátlan borokat készítsünk, melyekben kinyílik a szőlő íze, egyensúlyba kerülnek a finom aromák, és az illatok mosolyt csalnak az ember arcára. Magas technológiai színvonalú, új berendezéseink segítségével borainkat prémium kategóriás színvonalon készíthetjük el. A célunk mindig az, hogy míves gonddal, felelősséggel gyümölcsös, tartalmas, tiszta ízű, valódi értéket hordozó vörösborokat készítésünk, melyre büszkén írhatjuk a Ruppert nevet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!