A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay Válogatás

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Chardonnay Válogatás 2008

Véleményünk szerint

Maga Mr. Darcy a Büszkeség és balítéletből. Az intenzív, krémes tejkaramellás illat jó nyitóakkordként szolgál, őt követi egy enyhén pörkölt kávét idéző vonal. Idővel gyümölcsök érezhetőek, de egyelőre inkább csak a háttérbe húzódva. Kóstoláskor az első benyomást a fahordós érlelés fűszeres, vajas aromái és a tüzesség határozza meg, de rögtön utánuk tudatosul a nem elhanyagolható savtartalom is. Nem baj, ha a pincében felejtjük néhány évre. Egy kisfahordós érlelésű fehérbor minden kötelező stíluselemét szépen hordozza poharunk tartalma. Tálaljuk komolyabb tejszínes, szarvasgombás tésztához.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-11-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  5000
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A chardonnay 2007-től került a válogatás sorozatba. A 2008-as borral tehát elkészült kedvenc fehérünk második évjárata! Ebben az évben különösen kimagasló minőségű alapanyagot tudtunk szüretelni a borvidék fehérszőlős területein (Siklós, Kisharsány). A szőlő 1/3-át új kis tölgyfahordóban erjesztettük, és finomseprőn tartással érleltük tovább. Mindez fantasztikus krémességet kölcsönzött a bornak. 2/3-át kóracél tartályban tartottuk, ami pedig elsősorban a szőlő gyümölcsös jegyeit őrizte meg. Négy hónap érlelés után február elején került palackba a házasított tétel. Az így létrejött bor friss, elsődleges aromáit finoman egészítik ki a tölgyfahordó pörkölt ízjegyei. Kitűnően illik erőteljesebb levesekhez vagy hal - és csirke ételekhez egyaránt. Fogyasztását 10-12 0C-on ajánljuk.

Érlelési információk

1/3-a erjesztéssel együtt 5 hónapig új 5 hl-es tölgyfahordóban, 2/3-a kóracél tartályban érett

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Corvinum

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!