A pincészet borbemutatása
A chardonnay 2007-től került a válogatás sorozatba. A 2008-as borral tehát elkészült kedvenc fehérünk második évjárata! Ebben az évben különösen kimagasló minőségű alapanyagot tudtunk szüretelni a borvidék fehérszőlős területein (Siklós, Kisharsány). A szőlő 1/3-át új kis tölgyfahordóban erjesztettük, és finomseprőn tartással érleltük tovább. Mindez fantasztikus krémességet kölcsönzött a bornak. 2/3-át kóracél tartályban tartottuk, ami pedig elsősorban a szőlő gyümölcsös jegyeit őrizte meg. Négy hónap érlelés után február elején került palackba a házasított tétel. Az így létrejött bor friss, elsődleges aromáit finoman egészítik ki a tölgyfahordó pörkölt ízjegyei. Kitűnően illik erőteljesebb levesekhez vagy hal - és csirke ételekhez egyaránt. Fogyasztását 10-12 0C-on ajánljuk.
Érlelési információk1/3-a erjesztéssel együtt 5 hónapig új 5 hl-es tölgyfahordóban, 2/3-a kóracél tartályban érett |
Pinceidő5 év |
Hol vásárolható meg
Corvinum
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.