A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Kékfrankos

Sauska Villány Pincészet Villányi Kékfrankos 2011

Véleményünk szerint

A bíbor peremmel bíró bor illatában az erőteljes fekete bogyós gyümölcsösség frissítően hat, hiszen az érezhetően magas beltartalma mellett is üdítő tónusban jelenik meg. Mindezek mellett kevés fűszeresség és étcsokoládé tűnik fel. A kortyot a dinamikus savérzet határozza meg, amely azonban teljes mértékben beépül a közepesnél nagyobb testtel, alkohol- és tannintartalommal bíró borba. Az illathoz hasonlóan az ízvilágban is kinyílik az aromagazdag gyümölcsösség, amely megerősít minket abban, hogy hosszú érlelésre alkalmas még ez a jó arányokkal bíró bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  7500
 • Ár

  3980 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Sauska Villány Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mély tónusú, gazdag szín, rubinttal. Az előző évjáratok megszokott gyümölcs és fűszer hangulata, rengeteg érett roppanós meggy, citromfű és borsmenta. Ízében a fajtára jellemző savak és színtiszta gyümölcs, frissen préselt meggylé. A hordó és a tanninok harmóniája, csili, csoki, rózsabors.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés 7 hónapig, a tétel 90%-át használt, 10%-át új francia tölgyfa hordóban érlelték, és 2012 júliusában palackozták.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Sauska Villány Pincészet bemutatása

A Villányi Sauska borászat először a 2006-os évjárattal debütált a piacon. Szüret idején a beérkező szőlő többszöri kézi válogatáson megy keresztül: a tartályba már nem kerülhet kocsány, éretlen, vagy éppen túlérett szőlő. A tartályok egészben és részlegesen is hűthetőek és fűthetőek, valamint az almasav-bontás hatékonyságának növelése érdekében fűthető a fahordós pince is. A borok három évig szárított tölgyből készült magyar és francia hordókban érnek. Minden tételt külön kezelünk és a fejlődésüket napi rendszerességgel dokumentáljuk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!