A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tanyamacska Szekszárdi Kékfrankos

Eszterbauer Borászat Tanyamacska Szekszárdi Kékfrankos 2011

Véleményünk szerint

A bornak egy kis levegőztetésre van szüksége, idővel azonban kinyitja a fűszeresség és a földesség mellett meggyre, ribizlire és csipkebogyóra építő illatvilágát. A korty elemei egységet alkotnak: a kompozíció közepes testre és alkoholtartalomra épít. Az érett tanninok mellett ott vannak a közepes erejű savak. Az ízjegyek közül elsősorban a fűszeres zamatok tűnnek elő, a piros bogyós gyümölcsök ezek mögött sorakoznak fel. A lecsengést csokoládés asszociációk uralják.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13.7 %
 • Palackmennyiség

  8400
 • Ár

  1750 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Borleírás: "Szekszárdias kékfrankos, mely egyszerre jeleníti meg a fajtára jellemző izgalmas savakban és gyümölcsökben bővelkedő tulajdonságokat és a borvidékben rejlő szelídséget. Tanninban gazdag, gyümölcsízeit hosszan megtartó vörösbor egy kiváló évjáratból." Borcímkefotón: Valamikor Tanyamacskának hívták azokat az idős szekszárdi parasztembereket, akik idejük legnagyobb részét - ha kellett, ha nem - a présházban múlatták el. Így hívták az 1930-as években készült fotón szereplő felmenőnket is, aki a pince tulajdonosának, Eszterbauer Jánosnak és a pince borászának, Pálinkás Lacinak közös dédapja volt...

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés. 2012. 10. 25-én palackozták.

Pinceidő

Azonnal fogyasztható, de fejlődni fog.

Hol vásárolható meg

Raiker, El-Hordó Borszaküzlet, Palota Borház, BorPont Győr, Ezerjó Szeged, Kalamáris Pécs, Lidl, Auchan, Tesco

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!