A pincészet borbemutatása
Könnyed gyümölcsös illatjegyek párosulnak enyhén fás érlelt ízzel. Fogyasztását 12-16 Celsius-fokon ajánljuk vadpecsenyékhez, marhahúsokhoz.
Érlelési információkTölgyfa hordós érlelés. |
Batthyány Pince bemutatása
Az 1754-es években Batthyány Ádám földesúr olasz építőmesterekkel építette meg a pincét. A téglából boltozott pincét sajátos "L" alakban tervezték és valósították meg. A keskenyebb pinceág vezet be templom nagyságú, 10 méter széles, 40 méter hosszú, 7 méter magas belső pincerészbe. A feltáruló látvány, a hordókkal övezett hatalmas tér lenyűgözően hat az emberre. E kivételes adottságokat felhasználva évente egyszer - az Európai Bordalfesztivál keretében - a pince 400 fős hallgatóságot befogadó hangversenyteremmé változik. Akusztikája az egyedi, katedrálisszerű kialakításnak köszönhetően kiváló.