A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Kékfrankos hordóminta

Batthyány Pince Villányi Kékfrankos hordóminta 2014

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor peremén még élénk, lila árnyalatok figyelhetőek meg. Az illatban a bogyós gyümölcsök intenzíven lépnek fel, és finom fűszerek kísérik őket. Kóstoláskor az első benyomást az élénk savak jelentik, amelyhez szorosan tapadnak a ribizlis, cseresznyés, kökényes ízek. A test könnyed, az alkohol alacsony, a tanninok mennyisége arányos. Érződik a bor egyelőre izgő-mozgó karakterén, hogy még szüksége van időre.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-24

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1450 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Könnyed gyümölcsös illatjegyek párosulnak enyhén fás érlelt ízzel. Fogyasztását 12-16 Celsius-fokon ajánljuk vadpecsenyékhez, marhahúsokhoz.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Batthyány Pince bemutatása

Az 1754-es években Batthyány Ádám földesúr olasz építőmesterekkel építette meg a pincét. A téglából boltozott pincét sajátos "L" alakban tervezték és valósították meg. A keskenyebb pinceág vezet be templom nagyságú, 10 méter széles, 40 méter hosszú, 7 méter magas belső pincerészbe. A feltáruló látvány, a hordókkal övezett hatalmas tér lenyűgözően hat az emberre. E kivételes adottságokat felhasználva évente egyszer - az Európai Bordalfesztivál keretében - a pince 400 fős hallgatóságot befogadó hangversenyteremmé változik. Akusztikája az egyedi, katedrálisszerű kialakításnak köszönhetően kiváló.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!