A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Podmaniczky Szőlőbirtok és Pincészet Kékfrankos 2011

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin, teste inkább vékony. Illata erősen fűszeres, intenzív, benne bors, fahéj, meggy, meggymag. A szőlőfajta jegyei kifejezetten megjelennek. Az illatot és a kortyot is jellemzi kis fedettség, nedves bőr, enyhe animalitás jelenik meg a savanyú meggyes jegyek mellett. Megjelennek a fűszerpaprika jegyei is, illetve jelentős tannin, kis cseresség. A bor életpályája már lefelé ível.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1490 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

A bor a Balatoni Borrégió Kőröshegy községének határában dél-nyugati fekvésű, sárga löszös talajon termett szőlőből készült. Az alacsony tőketerhelés és a nagy magyar tölgyfahordóban történt érlelés következtében egy mély színű, lilás reflexekkel rendelkező, közepes csersavtartalmú vörösbor született. A bor illatában érett szilvára emlékeztető jegyeket fedezhetünk fel. Fogyasztását 14-16 C-on, fűszeres, paprikás, magyaros ételekhez ajánljuk.

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Podmaniczky Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Családunk már több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A Balaton déli partjára, Balatonföldvárra 1979-ben költöztünk. Itt rögtön egy kisebb szőlőskertet vásároltunk és pincét építettünk. Akkoriban még csak hobbyként gondoltunk a borászkodásra, de az évek múlásával a birtok közel 20 hektárnyi szőlővel bővült, pincénk, feldolgozónk korszerűsödött.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!