A pincészet borbemutatása
A bor a Balatoni Borrégió Kőröshegy községének határában dél-nyugati fekvésű, sárga löszös talajon termett szőlőből készült. Az alacsony tőketerhelés és a nagy magyar tölgyfahordóban történt érlelés következtében egy mély színű, lilás reflexekkel rendelkező, közepes csersavtartalmú vörösbor született. A bor illatában érett szilvára emlékeztető jegyeket fedezhetünk fel. Fogyasztását 14-16 C-on, fűszeres, paprikás, magyaros ételekhez ajánljuk.
Pinceidőazonnal fogyasztandó |
Podmaniczky Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Családunk már több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A Balaton déli partjára, Balatonföldvárra 1979-ben költöztünk. Itt rögtön egy kisebb szőlőskertet vásároltunk és pincét építettünk. Akkoriban még csak hobbyként gondoltunk a borászkodásra, de az évek múlásával a birtok közel 20 hektárnyi szőlővel bővült, pincénk, feldolgozónk korszerűsödött.