A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Batthyány Pécsi Olaszrizling

Batthyány Pince Batthyány Pécsi Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

Mélysárga színárnyalatot mutat a bor. Az illat intenzíven lép fel, elsősorban almás, barackos asszociációkat vonultatva fel. A korty az édes hangulattal bíró illatnál szikárabb tónusú, itt a korábban felsorolt sárga húsú gyümölcsök mellé fenyőgyanta, zöld alma, viasz és fűszerek társulnak. A csontszáraz érzetű borban a közepes testtel egyensúlyban állnak a savak és az alkohol.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-07

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pécs
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Egy könnyed, jól iható, simulékony bor. Színe aranysárga. Illatában nagyon szépen gyümölcsös, enyhe rezedaillat érezhető benne. Borának íze keserű mandulára hajaz. Savai szelídek, simulékony bor.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. A bort 2014. április 22-én palackozták.

Hol vásárolható meg

Batthyány Pince, Villányi Borok Boltja – Pécs, Hajnóczy u. 2. és Kaposvár, Kossuth u. 57.

Batthyány Pince bemutatása

Az 1754-es években Batthyány Ádám földesúr olasz építőmesterekkel építette meg a pincét. A téglából boltozott pincét sajátos "L" alakban tervezték és valósították meg. A keskenyebb pinceág vezet be templom nagyságú, 10 méter széles, 40 méter hosszú, 7 méter magas belső pincerészbe. A feltáruló látvány, a hordókkal övezett hatalmas tér lenyűgözően hat az emberre. E kivételes adottságokat felhasználva évente egyszer - az Európai Bordalfesztivál keretében - a pince 400 fős hallgatóságot befogadó hangversenyteremmé változik. Akusztikája az egyedi, katedrálisszerű kialakításnak köszönhetően kiváló.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!