A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Olaszrizling

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányi Olaszrizling 2012

Véleményünk szerint

A bor illata a citrusoktól és a zöld almától ropogós karakterű. A kortyot a savakat erősítő szénsavérzet teszi üdévé. A lendületes, könnyed testen nyugvó szerkezet visszafogott zöld fűszeres, citrusos és mandulás aromákkal párosul. Az alkohol közepes mennyiségének megjelenése csak a lecsengésben tűnik fel. Üde, szinte légies bor, balerinatermet. Friss zöldséges fogásokat tálalnánk hozzá, elsősorban salátát.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-03-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  30000
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Intenzív fajtajelleggel találkozunk, ahogy a pohárhoz közelítünk az orrunkkal. A virágok és az édes illat a meleg évjárat jegyeit hordozzák magunkban. Behízelgő az illat, azonnal magával ragad. Kóstolva ismét a virágos jegyek kerülnek előtérbe, melyet a fehérhúsú gyümölcsök (alma, barack) ízei tesznek hivalkodóvá. Lendületes, fiatalos és könnyed, mégis magán hordozza a testesebb borok jellemzőit. Komplex élménnyel ajándékoz meg. Egy igazi meleg évjárat könnyed rizlingje köszön vissza a pohárból.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

In vino Veritas boltjai, egyéb vinotekák, pince, Tesco, Spar, Metro, Auchan

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!