A pincészet borbemutatása
Borleírás: Olaszrizling és rajnai rizling szőlőfajtákból készült e friss, üde, illatos fehérbor. A fajtára jellemző citrusos zamatokat (lime, ananász) az évjáratra jellemző vibráló, szomjoltó savak hangsúlyozzák. A korty végén jelzésszerűen megjelenik a fehérborainkra jellemző mineralitás.
Érlelési információkA szőlőfajtákat külön kezeltük. A mustülepítést és derítést követően a két tételt házasítottuk és együtt erjesztettük tartályban, 16-20 fokon. A borban nem bontottuk le az almasavat, ezért megtartott |
PinceidőFiatalon, frissen esik a legjobban! |
Hol vásárolható meg
In Vino Veritas Borkereskedés, Ezerjó, A Hordó, Pampetrics Borkereskedés
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.