A pincészet borbemutatása
Nevezhetjük birtokbornak is, amely a fajsúlyos-nehéz, valamint lendületes-gyümölcsös házasításaink közötti arany középúton jár. A cabernet franc, merlot és syrah alkotta házasítás élénk, üde felütéssel indul, majd érett összhangban teljesedik ki. Telt, izmos, meleg "édes" illatát (grillázs, kakaó, "afrodiziákumfűszerek") ízgazdag korty követi.
Érlelési információk82%-ban 225 literes magyar tölgyfa hordókban, 18%-ban ászokhordókban érett a bor 14 hónapig. |
PinceidőÉrdemes pár évig érlelni. |
Hol vásárolható meg
In Vino Veritas Borkereskedés, Ezerjó, A Hordó, Pampetrics Borkereskedés
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.