A pincészet borbemutatása
A Zeus az Ezerjó és a Bouvier fajták keresztezéséből származó badacsonyi szőlőfajta. Őseinek köszönhetően jól cukrosodó és túlérés során sem lágyul le, így a november végén, töppedt szőlőszemekből szüretelt tételben a 70 g/l maradék cukor és a határozott savtartalom szép egyensúlyt alkot. Fogyasztását 10-13°C-ra hűtve ajánljuk.
Érlelési információk6 hónapos érlelés 500l-es új tölgyfa hordóban |
Pinceidő2017 |
Borbély Családi Pincészet bemutatása
A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.