A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Zeus Késői Szüret

Borbély Családi Pincészet Zeus Késői Szüret 2013

Véleményünk szerint

Színe halvány arany. Illata intenzív, sajnos kis szúrósság, de nem nyomja el a szintén jelen lévő fehér virágokat, hárs, fehér húsú gyümölcsöket, mézet. A korty üde, élénk, érett, édes (70g maradékcukor), a lecsengés viszont fanyar, citrusos. Mandarin, vérnarancs, ananász, méz és virágok. Jelentős savérzet (8,1 g/l). A hordó beépült.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-02-23

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  11,5 %
 • Palackmennyiség

  800
 • Ár

  5000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% zeus

A pincészet borbemutatása

A Zeus az Ezerjó és a Bouvier fajták keresztezéséből származó badacsonyi szőlőfajta. Őseinek köszönhetően jól cukrosodó és túlérés során sem lágyul le, így a november végén, töppedt szőlőszemekből szüretelt tételben a 70 g/l maradék cukor és a határozott savtartalom szép egyensúlyt alkot. Fogyasztását 10-13°C-ra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

6 hónapos érlelés 500l-es új tölgyfa hordóban

Pinceidő

2017

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!