A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Zeusz

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Zeusz 2002

Véleményünk szerint

Az aranysárga szín jelenti az első benyomást, az emiatt támadó gondolatainkat pedig nem kell megtagadnunk később. A bor illatában túlérett, aszalódott gyümölcsök érezhetőek, mint a sárgabarack, a sárgadinnye, valamint a füge. Kortyoláskor is hasonló jegyekkel, valamint a jelentős maradék cukortartalommal szembesülünk. Tálaljunk mellé gyöngytyúkmellet párolt, mézes őszibarackkal, vagy mutassuk meg rajta keresztül a koktélkedvelőknek a bor nemességét.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-06

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    13.6 %
  • Palackmennyiség

    8600
  • Ár

    6850 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% zeusz

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Zeusz Badacsonyban késői szüretelésű Szeremley-borként vált ismert fajtává. Meglepő frisseségével, sav-cukor egyensúlyával és magas mineralitásával tűnik ki minden más késői szüretelésű illetve aszúbor közül. Ízében érett és aszalt gyümölcsökre ismerünk (sárgabarack, mazsola).Markáns savaival kellemesen kíséri a gyümölcsös desszerteket, illetve a különféle réteseket, joghurtos és túrós édességeket. A libamáj és a kéksajtok nemes ízeit szintén méltósággal egészíti ki. 10 fokon ajánlott. Trezorbor, de frissessége már most különleges élvezetet ad.

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelésen esett át.

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Borok Világa

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!