A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Zsófia Cuvée

Pelle Pince Zsófia Cuvée 2011

Véleményünk szerint

A bor illata áthatóan gyümölcsös, ugyanakkor közepesen intenzív; körtés, barackos, eukaliptuszos, virágos jegyeket bont ki magából. A korty sűrű, szerkezete a jelentős cukortartalom és az ezeken átütő savgerinc miatt erőteljes. Az ízvilág déligyümölcsöket, kandírozott citrusokat, valamint egy finom ásványosságot idéz. E bor kapcsán zsigerileg érezzük, hogy szép. Lecsengése csak lassan búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-03-27

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  2280
 • Ár

  3600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% furmint
  30% hárslevelű
  20% sárga muskotály

Pelle Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A három fő tokaji fajta a furmint, hárslevelű, sárga muskotály házasítása. Különféle szüretelési időpontokban szüretelt kései fürtök, aszús szemeket is tartalmazó fürtökből külön-külön készített borok palackozás előtti házasítása. Erdőbényei zempléni tölgyhordóban (210 literes, light toast) erjedtek a tételek külön-külön. A Zsófia Cuvée 2007 óta minden évben elkészül, a Pelle Pince borai közül a zászlóshajónak is nevezhető, kellemes, könnyen iható kései szüretelésű deszertbor. 2007 óta komoly iskolát teremtettünk a koncentrált, többféle fajtákból házasított édes borok területén. A behízelgő muskotályos kezdés után a hárslevelű virágossága, majd a furmint királyi tartása és savai teszik egésszé a bort.

Érlelési információk

A bor öt hónapon át érett 210 literes, light pörkölésű, erdőbényei tölgyfa hordóban, majd a piacra kerülés előtt tíz hónapot palackban.

Pinceidő

0-10 év

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Radovin

Pelle Pince bemutatása

2007-ben szüreteltük első évjáratunkat, és azóta is folyamatosan keressük Tokaj-hegyalja, és azon belül a mádi termőterületek által mutatott termőhelyi sajátosságokat.A száraz alapboron (birtokboron) felül a száraz boroknál dűlőszelektált furmint tételeket készítünk a jobb évjáratokban, a kései szüretelésű Zsófia Cuvée 2007 óta minden évben elkészül és komoly sikereket arat rangos borversenyeken. A jobban aszúsodó években aszúbort is készítünk. Minőségi, kézműves szemlélettel készülő borokat szeretjük, amiket magunk is szívesen fogyasztunk.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!