A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Zweigelt

Marof Zweigelt 2011

Véleményünk szerint

Lilás peremmel bír a sötét bíborszínű bor. Az illatra a visszafogott, sötét bogyós gyümölcsösség és fűszeresség a jellemző, a száraz próbánál pedig az üres pohár vaníliát mutat. A test telt érzetű, és ehhez hozzájárul a hordóból és a szőlőből egyaránt eredő, az ínyhez tapadó, masszív tanninstruktúra, valamint a magas alkoholtartalom. A tartalmas kompozíciónak még néhány év palackos érlelésre van szüksége ahhoz, hogy elemei összesimuljanak, ezt pedig a közepes mennyiségű sav támogatja majd.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovénia
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% zweigelt

A pincészet borbemutatása

A szőlő a Mačkovci-dűlőből származik, amely 350 méter tengerszint feletti magasságon fekszik. A déli-délnyugati kitettségű ültetvény talaja homokos agyag. A tőkesűrűség 4000 tőke/hektár.

Érlelési információk

A szőlőt 2011. november 5-én szüretelték. A 18 napos macerációra nyitott fakádban került sor. A bort 24 hónapig érlelték nagy fahordóban, majd szűrés nélkül, 2014 januárjában palackozták.

Marof bemutatása

Egy hosszú magyar múlttal rendelkező kastély és egy modern borászat, amely az Ausztria, Szlovénia és Magyarország háromszögében épült fel. Így hatással van rá a pennon klíma, ugyanúgy, ahogy az Alpok is. Ez a klimatikus kettősség teszi a Marof borokat mássá és egyedivé. A pincészet különösen érdekes lehet Magyar látogatóknak. Uros Valcl, a Marof fiatal és tehetséges borásza így írja le boraikat: “A boraink a szőlőben teremnek, nem a pincében készülnek. Kézműves, őszinte borok mindenféle pincei kozmetikázás nélkül. Így mindegyikben érezhető a klíma, a fekvés, a talaj és a region kulturája. / An old castle with a long Hungarian history and a modern stylish wine cellar in the triangle of Austria, Slovenia and Hungary. Touched by the climate from Pannonia and from the other side of the Alps. This double climate zone makes Marof wines so different and unique. Interesting specially for Hungarian visitors. Uros Valcl, the young and talented wine maker of Marof says about his wines: “Our wines are growing on the fields, not in the cellar. They are hand produced straight and honest without any cellar cosmetics. One has to taste in every single sort the climate, the geography, the earths and the reginal culture.”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!